چرم مصنوعی چیست؟

از دوران نخستین از انواع چرم به عنوان پوششی برای انسان استفاده می شد که از برترین اختراعات بشر بوده و کمک زیادی به تولید محصولات و زیبایی زندگی کرده است. چرم بعد از سنگ و چوب جزء یکی از قدیمی ترین و مورد استفاده ترین ابزار برای انسان بوده است.

آیا میدانید اولین چرم مصنوعی در آلمان حدود قرن 19 میلادی تولید شد؟

هماننطور که بالاتر گفته شد اولین چرم مصنوعی در آلمان حدود قرن 19 میلادی تولید شد، این نوع از چرم ها که بصورت یک لایه خمیری شکل با لایه ای از روکش پلاستیک از جنس پلی اورتان و پلی استر ساخته می شد تشکیل شدند.

در سال های جنگ جهانی دوم در آلمان از این نوع چرم در کالاهایی مانند کفش به دلیل کمبود شدید چرم طبیعی استفاده بیشتری شد و به مرور زمان چرم های مصنوعی در بازار رواج پیدا کرد.

چرم مصنوعی هم نوعی از چرم است با این تفاوت که کاملا از مواد مصنوعی تشکیل شده و به دلیل پر هزینه بودن چرم طبیعی امروزه به عنوان جایگزین چرم در بسیاری صنایع از آن استفاده میشود.

چرم مصنوعی شباهت زیادی به چرم طبیعی دارد و بطور معمول با عنوان های چرم مصنوعی، چرم صنعتی، چرم گیاهی، بیاله فرنگی، چرم غیر طبیعی از آن نام برده میشود.

اصلی ترین مزیت چرم مصنوعی هزینه پایین آن به نسبت چرم طبیعی است و در کنار این مزیت دوام و مقاومت آن در مقابل پارگی، ساییدگی و خراشیدگی بسیار بالاست و این عامل باعث می شود که رضایت مشتریان را با توجه به محصولات تولید شده در بر داشته باشد. چرم مصنوعی یا بیاله فرنگی نیز دارای انواع مختلفی می باشد که جهت آشنایی بیشتر به اختصار به انواع آن اشاره می کنیم.


انواع چرم مصنوعی

  1. چرم مصنوعی پلی اورتان یا پی یو
    این نوع از چرم مصنوعی جهت تولید محصولات با کیفیت که با پوست انسان تماس مستقیم دارد کاربرد بیشتری دارد و این به دلیل قابلیت تنفس داشتن و انعطاف پذیری و نرم بودن این نوع از چرم های مصنوعی می باشد. از چرم مصنوعی پی یو یا پلی اورتان در تولید محصولات کیف و کفش بسیار استفاده می شود.
  2. چرم مصنوعی منفذدار
    این نوع از چرم های مصنوعی قابلیت تنفس بسیار بالایی دارد و سطح آن از پوشش پلاستیکی پی یو و پلی استر میباشد. این دسته از چرم های مصنوعی خود شامل دو نوع مختلف است که به رایج ترین آنها چرم مصنوعی کوروفوم گفته میشود و در بین عموم به چرم ورنی مصنوعی شناخته شده است.
  3. چرم مصنوعی اکلیلی
    این نوع از چرم های مصنوعی همانطور که از نام آن مشخص است دارای جلوه ای درخشنده و براق است که در رنگ بندی متنوع تولید شده و به دلیل دارا بودن دو لایه بافتی زیرین و لایه پلی استر وپلاستیک دارای مقاومت بالایی میباشد. این نوع چرم در تولید انواع کیف و کفش های مجلسی و فانتزی کاربرد زیادی دارد.
  4. چرم مصنوعی طرح دار
    یکی از انواع چرم های مصنوعی رایج در بازار که مصرف زیادی در تولید انواع کیف و کفش نیز دارد چرم های طرح دار میباشد که به نام های چرم کروکدیل، چرم سنگی و چرم پوست ماری شناخته میشود جهت آماده سازی این نوع از چرم های مصنوعی پس از آماده سازی لایه رویی طرح مورد نظر چرم را با استفاده از حرارت بالا و تحت فشار بر روی لایه آماده شده میزنند و چرم های طرح دار آماده میشوند.
  5. چرم اشبالت
    چرم های اشبالت از ترکیب دو نوع چرم طبیعی و مصنوعی که به صورت لایه های فشرده با هم ترکیب میشوند آماده میشود این نوع از چرم ها بصورت دو رو هستند و حا لت پرز دار دارد، معمولا دارای ضخامت 5 تا 8 میلی بوده که استحکام و مقاومت لازم را در تولید محصولات مختلفی همچون کیف و کفش دارا میباشد چرم های اشبالت در تنوع های رنگی بسیار زیاد با ضخامتهای مختلف جهت رویه و آستر کاربرد دارد.

در صورتی که مقالات ما برای شما مفید واقع شده است، می توانید آن را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید در ضمن با قرار دادن موضوعات پیشنهادی خود در بخش نظرات کاربران می توانید ما را در تولید محتوایی که برای شما عزیزان موثر باشد، یاری فرمایید.